Már elvégzett munkáink!

2014. szeptember 6. A Sugár út Alkotó u.- Napfény u. közötti szakaszának területrendezését végeztük. Az illetéktelen vágott növény lerakatot, valamint az elburjánzó közterületi növényzetet vágtuk ki, égettük el.

2014. augusztus 30. A sugár út Viktória u. utáni szakaszának murva padkáját a javítás után tovább mosta a felhőszakadás! Az így tovább kialakult vízmosást kísérleti jelleggel, az előző hétnek megfelelően betonnal töltöttük vissza, tetejét folyóka szerűen kialakítva, ezzel biztosítva, hogy a jövőbeni víz az útpályán folyjon tovább.

2014. augusztus 23. A sugár út Viktória u. utáni szakaszának murva padkáját kimosta a felhőszakadás! Az így kialakult vízmosást kísérleti jelleggel betonnal töltöttük vissza, tetejét folyóka szerűen kialakítva, ezzel biztosítva, hogy a jövőbeni víz az útpályán folyjon tovább.

2014. július 12. A sugár úti óriás huppanó alatti terület további felbetonozását végeztük el. A mélyedés további egy m3 kétszer rostált sódert, valamint 12 zsák cementet nyelt el. Hosszú idő után ismét huppanó nélkül járható a sugárút!

2014. május 10. Sugár úton lévő oriás huppanó részleges felbetonozása, és részleges aszfaltozása készült el. A mélyedés fél m3 kétszer rostált sódert, valamint 6 zsák cementet nyelt el. A tetejére 18 zsák hidegaszfalt került. 2 zsák aszfaltot a  dombutcán kialakult két kátyúba használtunk fel.

2014. április 26. Domb u. alsó felén kialakult "púpok" elbontásával valamint a mellettük kialakult mélyedések felbetonozásával ismét jól járhatóvá vált ez a szakasz.

2014. április 19. Sugárút Kilátó u.- Napfény u. közti szakaszán a kitermelt növényzet égetése volt a mai kihívás. A 9-kor megkezdett égetést 13-órára sikerült befejezni

2014. április 12. Sugárút Kilátó u.- Napfény u. szakaszának bozótirtás folytatása.

2014. április 5. Sugárút Kilátó u.- Napfény u. szakaszának bozótirtása.

2014. március 29. Utcabál

2014. március 22. Sugárúti közterületre belógó bokrok bozótok írtása.

2014. március 08. Sugárúti közterületre deponált bokrok bozótok égetése.

2014. március 1.-én Mérnöki bejárást tartottunk. A bejáráson részt vett Tóth Gábor képviselő testületi tag, valamint Rapp Antal (BVV). A során megvizsgáltuk a már elvégzett javítások állapotát, valamint megbeszéltük a jövőben végzendő feladatokat, kerestük a lehetőségét annak, hogy az Önkormányzat, valamint a Városgazdálkodás milyen formában tudja tevékenységünket segíteni.

2013 évre a zugkátyúzók befejezték tevékenységüket. Rövid összesítésben felsoroljuk eredményeinket:

Szegélyépítés:                             95 fm
Öntött szegély építés:                 68 fm

Kátyú:                                         126 db
Murvaterítés:                              120 fm
Bozótírtás, tereprendezés:     1450 m2

Beépítésre került:
Hidegaszfalt:                             133 zsák
Cement:                                     119 zsák

Sóder:                                         9.5 m3
Szegélykő:                                377 db
Murva:                                        46 m3

Támogatóink 493.815 Ft- al támogatták munkánkat
Az összefogásban részt vett 66 zugkátyúzó összesen 272 alkalommal.

2013. november 30.-án A Sugár u.-Domb u. kereszteződésében elterítésre került 3m3 murva, a Sugárúton a Napfény és Kilátó között további 3m3 murva.

2013. november 23.-án A Sugár u.-Domb u. kereszteződésében kialakult árokba kimosódást gátló bordák kerültek beépítésre. Felhasználásra került 6 zsák cement, 200l sóder.

2013. november 16.-án A  Domb u. vonalán 4 zsák hidegaszfalttal megszüntettünk 8 kisebb kátyút.

2013. november 02.-án A Sugár u. ominózus óriáshuppanóját szüntettük meg. A kátyú elnyelt 0.75m3 sódert, 9 zsák cementet, 26 zsák hidegaszfaltot.

2013. október 26.-án A Sugár u. Viktória u. feletti szélébe betöltésre került 9m3 murva, napfény u feletti részébe 3m3

2013. október 19.-én A Sugár u.-Domb u. kereszteződésében valamint a  sugár u. teljes hosszában 14 kátyút tömedékeltünk be, felhasználtunk 17 zsák hidegaszfaltot. 20 fm hosszban megszabadítottuk a burkolatot 70 cm széles földrétegtől.

2013. október 12.-én A Sugár u.-Domb u. kereszteződésében valamint a  domb u. teljes hosszában 29 kátyút tömedékeltünk be, felhasználtunk 25 zsák hidegaszfaltot.

2013. október 05.-én A Sugár u.-Domb u. kereszteződésében padkarendezést végeztünk, valamint a kereszteződésben, és a domb u. teljes hosszában 25 kátyút készítettünk elő aszfaltozásra.

2013. szeptember 28.-án Sugár út Viktória u. és Napfény u. közti szakaszán befejeztük a terület rendezését, és felkészültünk a délután megrendezésre került ZUGKÁTYÚZÓ KÖR hagyományt teremtő utcabállal egybekötött bográcsozására. Ezúton is köszönjük a szervezésben és részvételben jeleskedő SZOMSZÉDÜNNEP résztvevőinek, hogy a két rendezvény összevonásával a várakozáson felül sikerült egy jó hangulatú összejövetelt létrehozni. Ajánljuk a  GALÉRIÁBAN lévő képeket mindazoknak, kik több mint 100-an jelenlétükkel megtisztelték a közösséget, és bíztatásul a jövőre mindazoknak, kik nem találtak fel hozzánk ezen a pompás délutánon. ZUGKÁTYÚZÓ BOGRÁCSOZÁS, SZOMSZÉDÜNNEP

2013. szeptember 21-én Sugár úr  Viktória u. és Napfény u. közti szakaszának szegélyépítését,  folytattuk.    Tereprendezés, Fa korona alakítás, további 7 fm szegély, és további 15 fm hosszban  murvapadka tükör készült.

2013. szeptember 14-én Sugár úr  Napfény u. és Kilátó u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását, tereprendezését folytatuk.   Kiírtásra került 30 fm ősbozótos, valamint 60 m2 tereprendezés, épült 13 fm szegély, 20 fm hosszban a murvapadka tükre is kiszedésre került.

2013. szeptember 7-én Sugár úr  Napfény u. és Kilátó u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását, tereprendezését folytatuk.   Kiírtásra került 20 fm ősbozótos, valamint 50 m2 tereprendezés, épült 16 fm szegély, 20 fm hosszban a murvapadka tükre is kiszedésre került. A már korábban kitermelt bozótokat sikerült rendben elégetni.

2013. augusztus 31-én Sugár úr  Napfény u. és Kilátó u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását folytattuk.  Épült  4 fm süllyesztett szegély is.

2013. augusztus 24-én Sugár úr  Napfény u. és Kilátó u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását kezdtük meg.  Kiírtásra került 40 fm ősbozótos, valamint 160 m2 tereprendezés.

2013. augusztus 17-én Sugár úr Viktória és Napfény u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását folytattuk. Épült újabb 17 m szegély, elterítésre került 4 m3 murva. Kiírtásra került 60 fm ősbozótos, valamint 150 m2 tereprendezés.

2013. augusztus 10-én Sugár úr Viktória és Napfény u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását folytattuk. Épült 17 m szegély, elterítésre került 8 m3 murva. Kiírtásra került 20 fm ősbozótos, valamint 130 m2 tereprendezés.

2013. augusztus 3-án Sugár úr Viktória és Napfény u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását folytattuk. Kisebb csapat összeállt a Gerle u. kátyúinak is az eltüntetésére. Épült 24 m szegély, kátyúkba került 1 m3 beton. Kiírtásra került 25 fm ősbozótos.

2013. július 27-én Sugár úr Viktória és Napfény u. közti szakaszának szegélyépítését, valamint bozótirtását kezdtük meg. Megkezdtünk egy költség csökkentő kísérletet, aminek lényege, hogy ahol süllyesztett szegélyt célszerű építeni a murva és termőföld találkozásánál, ott nem az eddigieknek megfelelően szegélykőből építjük, hanem a helyszínen kevert betonból zsaluzat között alakítjuk ki a szegélyt. Az eddigi számítások alapján előgyártott szegélykőből kialakított szegély 1.700,- Ft / fm míg a kísérleti módon épített szegély 600 Ft/ fm árból állítható elő. Ha a mintaszegély elnyeri zugkátyúzóink tetszését, a jövőben minden egyenes helyen kiváltható ezen költségtakarékos eljárással a szegélyezés. 

2013. július 23-án megérkezett a már nagyon várt BOBCAT a BVV támogatásaként.  A kisgép segítségével 7-11 óráig sikerült a Sugárút Nagyszénás u. és Viktória u. közti szakaszának padkáiról letermelni a felesleges földet, szemetet, bozótot. Ezúton is Köszönjük az Önkormányzatnak, valamint a BVV-nek a nyújtott segítséget.

2013. július 20-án megkezdődött a Gerle u. rendbehozatala. 28 zugkátyúzó nyírta a benőtt ágakat, bozótot, takarította ki a kátyúkat, 1m3 földnedves beton felhasználásával betonozta a nyomvályúkat, kátyúkat, valamint 4 zsák hidegaszfaltot terített. A látványos eredmények még csak a kezdetet dicsérik, becslésünk szerint még két ilyen intenzív napra szükség ahhoz, hogy az utca tényleg rendbe legyen!

2013. július 06-án a Sugár út Kilátó u. és Napfény u.- közti szakaszán végeztünk padkarendezést, aminek során a kialakított tükörbe 4 m3 murvát terítettünk be, valamint a pótlólag szállított murvából a Sugár-Nagyszénás-Alkotó kanyar murva hiányát pótoltuk. A sugár úton megszüntettünk 3 kátyút, amihez 6 zsák aszfaltot használtunk fel.

2013. június 29-én a további munkálatok meghatározására műszaki bejárást tartottunk. Felmérésre kerültek azok az úthibák, padkahibák, melyeket a közeljövőben tervezünk megszüntetni.

2013. június 24-én Nelhübelné Gyöngyösi Ildikó megbeszélést folytatott dr.Csutoráné dr.Győri Ottilia polgármesterrel, valamint  a BVV (Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési KFT.) képviselőjével, ahol is tájékoztatta Őket a Zugkátyúzó Kör célkitűzéseiről, működéséről. A megbeszélés során Polgármester asszony, és a BVV képviselője biztosította Nelhübelné Ildikót arról, hogy a továbbiakban is előre egyeztetett módon, biztosítják a padkarendezésekhez, valamint az útjavításokhoz szükséges murvát, valamint a BVV működését nem akadályozva, előre egyeztetett időpontokban a szombati kátyúzásokhoz igazodva, aszfaltvágó, vibrólap, padkahenger, bobcat rendelkezésre bocsátásával segítik tevékenységünket. Ezúton is köszönjük támogatását és segítségnyújtását  mind az Önkormányzatnak, mind a Városüzemeltetési Kft-nek.

2013. június 22-én a Sugárút Viktória u. és Napfény u. közti szakaszának további bozótirtása, szemét összetakarítása, irtott anyag  elégetése folyt, valamint a Sugár út padkarendezése kezdődött meg a Napfény, és Kilátó u.-k közöt.

2013. június 15-én a Sugárút Viktória u. és Napfény u. közti szakaszának bozótirtása szemét összetakarítása kezdődött meg.

2013. június 08-án befejeződött a Sugár út-Nagyszénás út-Vezér út -Megyei út csomópont kiépítése. 56 fm szegélyépítés,  20 m3 murva terítés, 30 fm fosszban az erdő szél megtisztítása, 7 kátyú tömedékelése a végső mérlege. A sugár út bal oldalán megkezdődött az űrszelvény kitakarítása a belógó növények "kitermelése".

2013. június 01-én a Gerle u. elején folytatódott a kátyúzás. 6 kátyú került megszünteésre, 8 szák hidegaszfalt felhasználásával.

2013. május 25.-én és 26.-án befejeződött a Sugár út-Nagyszénás út-Vezér út -Megyei út csomópont szegélyezése. 16 fm szegélykő került a helyére, elterítésre került 12 m3 murva, melyet a BVV. bocsátott ingyenesen rendelkezésünkre. Mivel teherautójuk meghibásodott, a murvaterítés befejezése kicsit várat még magára.

2013. május 18.-án folytatódtak a Sugár út - Nagyszénás út - Vezér út  - Megyei út csomópont szélesítési munkái. Sikerült megépíteni  újabb 20 m szegélykövet, valamint a későbbi murvaterítésnek kialakítani 20 fm hosszban 2,5m szélességben a tükröt. Közben a BVV. által adományozott 4 m3 murva is bekerült az előző héten kialakított tükörbe!

2013. május 11.-én nem volt kegyes hozzánk az időjárás! Mivel az eső esett az Összegyűltek úgy döntöttek, hogy a felázott, és fellazult talajt felhasználva megkezdik a Sugár út - Nagyszénás út - Vezér út  - Megyei út csomópont szélesítési munkáit. Sikerült megépíteni 20 m szegélykövet, valamint a későbbi murvaterítésnek kialakítani 20 fm hosszban 1m szélességben a tükröt.

Május első szombatján 2013. május 4.-én rekord mennyiségű, 48 kátyút szüntettünk meg 35 zsák aszfalt felhasználásával. A Szusszanón, valamint a domb u. kanyarjában 41 db kisebb-nagyobb kátyút, a Sugárút-Nagyszénás út kanyar környékén 7 db-ot tömtünk be.

Harmadik alkalommal rendezett zugkátyúzásunk során 2013. április 27.-én 8 kátyút sikerült megszüntetni, ezáltal a Szusszanó közepéig ért le csapatunk, így a Domb u. emelkedőjétől a Sugár útig kátyú mentesen lehet már közlekedni!

Sikeresen elkészült a Domb út végén lévő leg veszélyesebb kátyúk tömedékelése a 2013. április 20.-i zugkátyúzás során! Az előző heti 6 adaggal szemben ezen a héten 10 zsák aszfaltot sikerült bedolgozni, amivel 6 kátyúval lett kevesebb, de megszűnt egy akkora is, amelyik legalább hármat ér!

Ahogy már többen 2013. április 13-án szombat délelőtt tapasztalhatták a Domb utca Sugárút felőli végéből kezdtük meg a kátyúk megszüntetését, valamint az útpadka rendbehozatalát. Megszüntettünk 4 db kátyút és feltöltöttünk földnedves betonnal 5 db az út padkán éktelenkedő mélyedést.